Putem schimba istoria?

Se pare că da.Deși poate parea un clișeu,acțiunile noastre pot fi determinante pentru istoria noastră,a familiei,a prietenilor sau de ce nu a omenirii.Am găsit o poveste interesanta care sună cam așa:

Henry Tandey  (30 August 1891 – 20 December 1977) a fost un soldat Britanic decorat cu „Victoria Cross”  cea mai mare distincție acordată de către forțele armate Britanice pentru cavalerism.A fost totodată și cel mai decorat soldat din Primul Razboi mondial.TA

În 1914 un soldat German rănit a intrat în linia de ochire a lui Tandey.Neamțul,însă, nu și-a ridicat mitraliera și nu a dat semne că vrea să tragă.Englezul și-a coborat propria arma și nu a mai tras.Soldatul German l-a vazut,a dat din cap în semn de mulțumire, și a trecut mai departe.

Soldatul german era acesta.Și chiar dacă peste ani purta mustața ceva mai mică,numele lui era același. Adolf Hitler.

tumblr_my0rmwtMrX1s7e5k5o1_500

El a și recunoscut mai târziu că „Acel om a fost atât de aproape să mă ucidă,încât nu credeam că o sa mai văd Germania vreodată”

Reclame

Un gând despre „Putem schimba istoria?

  1. Dacă privim lucurile invers, da înseamnă a schimba istoria, dar în contextul dat, al timpului acela concret că a fost ceea ce trebuia să fie. E tulburător să te gândești că Hitler ar fi murit, dar nu se pot schimba unele lucruri!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s