Sporturi periculoase

Dintre multele fobii și temeri pe care le avem, incluzând aici teama de înălțime,de la animale periculoase până la anumite situații pe care le considerăm noi demne de un real pericol, viteza nu este printre ele.Și asta pentru că stramoșii noștri nu se deplasau cu mai mult decât puteau ei alerga.Nu li se putea întampla nimic rău.Deci teama de viteză nu e adânc înrădăcinată în structura noastră.

Și asta duce la multe probleme.Multe sporturi sau hobby-uri se bazează pe viteză de la automobilism,ciclism pâna la schi sau alte sporturi de iarnă.
Cu recentul accident de schi a lui Schumacher vedem cât de periculos poate fi acest sport mai ales când e practicat de cineva ca hobby și nu ca sport de performanță.Chiar dacă știi să mergi foarte bine și crezi că ești bun poți face greșeli,tocmai starea asta de confort psihic te îndeamnă să te relaxezi sau poate să fortțezi un pic mai tare.Și se poate ajunge la tragedii.Și Huidu era un bun schior și a pățit ceva asemănător.

Tocmai zilele astea era prezentată o statistică cu numarul mare de accidente grave la schi din Franța,unii chiar decedând.Așadar nu este de glumit.

Părerea mea este următoarea: dacă tot iți place să schiezi,fă-o încet,pe pârtii marcate și fără a forța nota.

Așa cum un neexperimentat nu se urcă într-o mașina de curse încercând el să facă pe viteazul,nici un fost pilot de F1 nu ar trebui să încerce marea cu degetul.Fiecare cu domeniul lui.Sper ca Michael Schumacher să se recupereze.E prea tânăr să moară dintr-o prostie.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s