E-urile

Chiar dacă știam în mare parte că foarte multe alimente au așa zisele E-uri, în ultima vreme nu mai citisem etichetele produselor.Dar am început sa o fac mai des de ceva timp și am cam fost surprins de multitudinea de sortimente care au coloranți sau alte asemenea.

Și dau câteva exemple:

-un banal pliculeț de cafea 3 în 1.Are o gramadă,de la aromele de ciocolată,caramel până la acidifianți,coloranți,îndulcitori,glutamat + altele asemenea.
-prăjiturile de cofetărie.Și ele pline de întăritori,potențiatori de arome și alte chimicale.
-conservele.Pe lângă conservanți mai au multe altele încât nu le știu daca nu ma uit pe etichetă.
-mezelurile, ca salamurile sau parizer-ul, au de la caragenan până la coloranți sau potențiatori de aromă.
-o pungă de covrigei salatini.Corectori de aciditate și agenti de afânare.

Și după cum am vazut producatorii s-au adaptat.Să nu mai sperie clienții,nu mai scriu pe etichete E521 sau E23 ci de acum trec denumirile.Să vă uitați și rar o să mai vedeți „E” scris pe ambalaje ci numele acestora.

Lumea s-a globalizat așa de mult încât nu mai putem scapă de așa ceva.Poate doar daca am sta la casă și am putea noi să ne creștem animalele și să facem agricultură încât să nu mai cumpărăm din magazine nimic.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s