Țara merge rău,de ce?

Dupa parerea mea exista o singură explicație.Pentru că oamenii nu sunt uniți.E atât de simplu.(da e simplu și poate simplist dar de aici pleacă totul)

Hai să detaliez puțin.Am văzut multă lume care se plânge,ba de guvern,ba de președinte,ba de patronul de la serviciu.Dar când să facă ceva,un protest sau să-și cearta drepturile salariale altceva ,se pierd și parcă le e frică.Totul pleacă de aici.Și chiar de la cel mai mic nivel cum ar fi comunitatea în care trăiesc.Asociațiile de proprietari,apoi primăriile sau consiliile județene.Chiar dacă le merge rău,în foarte puține zone oamenii pun presiune pe autoritățile alese tot de ei.Și atunci politicienii care văd că nu-i ia nimeni la întrebari o să facă ce vor,punând interesul lor deasupra interesului cetățeanului.
Spre ex: se anunță pe site-ul primăriei,sau prin presa locală ședințe publice la primărie pe diferite teme de interes imediat și sunt invitați toți cei care vor să se ducă și să-și spună părerea.Credeți că se înghesuie cetățenii să se ducă?Nu.Se duc doar câțiva și aceia poate,de pe la niște ONG uri care nu știu cât apară interesul oamenilor sau pe al lor.Și apoi ne trezim că primaria majorează taxa de parcare și toată lumea e revoltată…

Și asta se întâmplă pentru ca 45 de ani de comunism au șubrezit fibra și mentalitatea poporului.Oamenilor le era frică să vorbeasca între ei,ba chiar erau încurajați să se spioneze,nu aveau voie să umble în grupuri mari pe străzi pentru că erau imediat luați la întrebări de către securitate.

Și iată că dupa 24 de ani de la căderea comunismului mentalitatea aceea încă a rămas.Sigur că vedem și schimbări dar ele vin încet.Pentru că e foarte greu să schimbi gândirea româniei profunde în atât de puțini ani.

Orice politician ar veni,neamț,francez,american sau suedez, i-ar fi foarte greu să schimbe lucrurile.Trebuie să ne schimbăm noi înșine și apoi se va schimba și țara.Și nu mă refer strict la persoane anume ci la întreg sistemul de gândire și valori.
Da,sunt tineri foarte deștepți și mulți oameni de certă valoare dar înca sunt prea puțini pentru a schimba lucrurile într-un ritm rapid.

Reclame

5 gânduri despre „Țara merge rău,de ce?

 1. in parte aveti dreptate trebuie unire.
  dar privit mai serios lucrurile. cum sa ceri bani de la guvern, bos, fabrica cand nu se munceste.
  Comunismul I-a invatat pe oameni sa nu munceasca, eu nu locuiesc in Romania dar de cate ori am fost am avut o problema,,,oameni in fata blocurilor ziua intreaga, langa iei iearba de un metru si chistoacele de tigari de nu se mai putea vedea asfaltul de loc.. De ce nu facti ceva , de ce stati toata ziua? de ce sa muncim, caci tot ne platesc… si cu mentalitatea asta nu se face nimic, sunt lenesi multi si sa mearga in piata sa se uneasca??? fi serios domnule ei nu dau un ho pentru100 de hi….lenea domnule e de vina, lenea, daca nu le-ar fi lene ar cultiva pamanturile, ar munci la curatitul scarilor la blocuri, ar face ceva… intai la munca si apoi la cersit… parerea mea..
  Ea adevarat sunt unele drepturi care trebuie cerute prin unitate, dar pentru unele trebuie muncit, cel putin asa cum muncesc romanasi cand ies afara in spania, Germania, ori in alte locuri

  • Da aveti dreptate.Cum se face de afara toti muncesc si respecta dar la noi nu…de cum treci granita in Ungaria vezi o diferenta majora,toate campurile lucrate,curatenie si multe altele.

   • hai ca nu muncesc in fabrica dar macar pamantul la casa parinteasca, Avem o casa aprope de oras, din o sumedenie de frati in familie numai unul merge si ajuta la gradina, ceilati stau in fata blogurilor pana la toamna cand se duce ca bunatatea de tata la aproape 90 de ani le face parte la fiecare… sunt ai mei si ii iert, inca ii mai ajut si eu ca mis frati dar asta e peste tot realitate, copii mari se plimba prin Europa si pe urma la bunici dupa bani fara munca… si sa le pui lozinca IN MANA, POATE O BUCATA MARE DE PIZZA. ORI UN CIOLAN DE CARNE…SI $100 STRAMBA DIN NAS ACUMA,NUMAI ATATA….

 2. Prea multi care inca traiesc dupa dictonul ,,las ca ma descurc:, si prea putini care-si doresc mai mult decat atat .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s