Sportul de masă

Încă un post despre sport.Despre cel de masă,pentru că văd o mare tânguială națională pe la TV dupa pierderea calificarii echipei naționale.

Imediat au început și acuzațiile în stânga și în dreapta dar se spun și unele posibile soulții.Da,sportul de masa,de acolo de unde ar trebui sa-și tragă seva toate sporturile nu mai este demult o prioritate națională a politicului.
E adevarat că în școli nu se mai prea face sport și că elevii aduc scutiri medicale.Dar asta se întâmplă pentru că orele de sport sunt o sperietoare pentru mulți și pe bună dreptate.Și asta pentru ca se dau note iar acele norme de alergare sau rezistență sunt facute de cineva care nu a vazut în viața lui niște copii.Sunt atât de prost implementate încât elevii nu pot alerga în acele bareme pentru note bune.Sau nu pot sări la diferitele aparate,ba mai mult riscând accidentari grave dacă o fac.
Și atunci elevii și părinții s-au orientat și adaptat.Își iau scutiri medicale.Ei gândesc așa: pai dacă eu sunt elev la un liceu de mate-fizică și învăț bine, și vreau sa merg la o facultate în domeniu de ce să mă tragă mediile proaste la sport în jos pentru o eventuală admitere?Și în plus de asta nici nu am abilitati pentru sport.Deci îmi iau scutire și trag pentru medii bune la celelalte materii.

Sportul ar trebuie să fie o bucurie,o relaxare și o plăcere.Din pacate sistemul nostru educațional a rămas închistat în anii ’50’-’60.Profesori bătrâni și fără tragere pentru meserie,prost plătiți și care nu ajută deloc și nu dezvoltă pe nimeni.

Ce ar trebui făcut?
Ar trebui renunțat definitiv la notarea la educația fizică în școli(în afară de liceele și facultațile sportive),introducerea de cât mai multe ore în programă și încercarea atragerii copiilor către sport și mișcare.Și aici putem vorbi de diferite jocuri ca handbal,fotbal,baschet,gimnastică aerobica și de întreținere pentru fete și multe altele.Ar trebui să fie o încântare orele de sport.Pentru că sportul sau mai bine zis mișcarea înseamnă sănătate.Pâna cei de prin ministere nu vor întelege asta nu vom mai avea nici performanțe și vom avea din ce în ce mai mulți copii și tineri obezi.

Reclame

3 gânduri despre „Sportul de masă

  1. Salut, nu stiu daca ar ajuta la ceva mai multe ore de sport. Adica care vrea sa faca sport poate face in timpul liber. Problema este ca nu prea are lumea tragere de inima la asa ceva. Inca acum mai practica lumea sport fata de cum era inainte, mai vad oameni alergand sau mergand cu bicicleta. Si sincer mie nu prea imi placeau orele de sport de la scoala, insa imi place sa practic sport din proprie initiativa (nu sunt de acord cu exercitiile trecute in programa scolara, poate omul nu are chef sa sara capra sau sa faca saritura nu stiu de care ori n alte exercitii care nu-ti foloseau la nimic). Poate ar trebui cei care dau la vreo specializare sportiva sa aiba altfel de pregatire fata de cei care se pregatesc pentru alte domenii.

    • Asa e si asta e problema.Multa lume nu face sport la scoala tocmai din aceasta cauza pe care o spuneai si tu.Ar trebui scoase toate acele exercitii si facuta total alt fel de miscare.Fiecare sa si poata alege ce vrea sa faca pentru ca nu tuturor la place acelasi lucru.

  2. E o materie ca oricare alta si trebuie respectata si invatata, nu se pune problema „imi place sau nu”… Si mie mi-ar fi placut sa am scutire de la orele de matematica… In statele civilizate sportul nu e doar obligatoriu (indiferent ca te doare spatele, genunchii, unghiile sau mai stiu eu ce), conteaza la evaluarea totala ca notare, iar in plus daca nu esti bun sportiv nu esti popular printre colegi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s