A murit „Doamna de fier”

 

The Iron Lady

The Iron Lady

 

MARGARET THATCHER s-a stins azi din viață la vârsta de 87 de ani.Ea suferea de dementa senila și în ultimii ani si de Alzheimer.

A fost singura femeie prim-ministru a Marii Britanii între anii 1979 si 1990 si tot singurul prim ministru care a fost ales de 3 ori consecutiv.
Deși a fost o figura foarte controversata in timpul mandatului sau,ea a reușit să facă din economia Marii Britanii una care sa conteze la un nivel înalt.

A implementat reforme dure la nivel național,a privatizat companiile de stat.Șomajul a urcat imediat fiind urmat de proteste violente din partea sindicatelor.A inchis multe exploatări miniere și a acceptat privatizarea căilor ferate.Iată cum Englezii o faceau înca de pe atunci,și în ce fel arată acum trenurile și infrastructura lor,iar la noi de abia acum se discuta despre posibilitatea privatizarii…dupa mai bine de 20 de ani.

Este considerată una dintre cele ma importante voci împotriva comunismului.Alături de Ronald Reagan sau Papa Ioan Paul al II-lea.Și,alături de ei au ajutat la căderea „cortinei de fier”.Moștenirea sa va dăinui cu siguranță mulți ani de acum încolo.O mare doamna și un mare lider al zilelor noastre.

Vă invit cu drag să urmariți filmul dedicat vieții sale,într-o interpretare geniala a celebrei Meryl Streep.

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s