Adios,Comandante

Mare vâlvă a făcut la nivel internațional moartea lui Hugo Chavez.El Comandante va fi îmbălsamat azi și expus într-un sicriu de sticla pentru a fi văzut,la fel ca Lenin.Președintele Venezuelei hulit de majoritatea liderilor politici ai lumii dar și iubit de milioane de conaționali.

A fost un lider controversat cu siguranță.De când a venit la putere în 1999 a naționalizat cam tot ce se putea iar cu banii proveniți din exporturile de petrol a încercat să ridice cât mai mult patura săracă a sociețății venezuelene.Din păcate nu prea a reușit.

El ramane în istorie cu replicile sale dure la adresa președinților americani,reginei Angliei sau regelui Spaniei.A fost un antiimperialist.Un fel de dictator charismatic ce a încercat să mențină o aparență democratică Venezuelei dar cu puternice tușe socialiste.

Ce vreau să spun cu asta: Dupa parerea mea lumea are nevoie și de asemenea lideri.Pentru că mulți prea se înclină în fața marilor puteri ale lumii.Am vazut tendința asta și la politicenii noștrii.Când vre-un ministru are și el o părere mai radicală la adresa unor state europene,cum sar ca arși unii jurnaliști sau o parte din societatea civla care încearcă să-i dea în cap și să promoveze glasul tăcut sau capul plecat.Trebuie să avem și noi demnitate și să nu ne mai ploconim la nimeni.

Nu vreau să spun că am simpatii socialiste sau ca îmi place politica făcută de asemenea lideri precum Chavez sau cei de prin Siria,Iran sau Coreea de Nord.Dar parcă mai trebuie și cineva care să le spuna verde-n față marilor lideri ai lumii.

 

 

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s