Din trecut spre viitor

Încă de acum 10 ani, când tehnologia a început să mă intereseze, schimbările survenite pe parcurs au fost majore.Pașii făcuți sunt din ce în ce mai mari și din câte îmi dau eu seama viitorul este oarecum previzibil.Și asta vreau sa spun în acest post.Să vedem deci, cam care vor fi schimbările și ce ne vor aduce urmatorii ani în materie de tehnologie.

Globalizarea poate fi un lucru bun(sau nu) pentru unii dar care cu siguranță va aduce dispariția unor produse.

1-Să luăm spre exemplu calculatorul (desktopul) care cred că va disparea din „mainstream” adică (estimez eu)  peste 90% din piață.Vor rămâne doar pentru pasionații de jocuri în viitorul apropiat.Deja sunt unele zvonuri de la Intel,și care spun că viitoarele lor procesoare vor utiliza tehnologia BGA adica vor fi lipite pe placa de bază,așadar schimbarea lor va fi imposibilă.Și atunci va trebui să cumpărăm alta placă de baza sau mai bine zis sa schimbăm dispozitivul cu totul.În viitorul îndepartat probabil vor mai fi folosite doar în industrie sau acolo unde va fi nevoie de o putere de procesare mai mare.

2-Telefoanele,tabletele și laptopurile.Probabil că într-un fel sau altul se vor canibaliza.Laptopurile vor lua locul desktopurilor în majoritatea firmelor mici sau mijlocii și asta pentru ca performanțele lor sunt deja foarte bune.Pentru utilizatorii obișnuiti tabletele vor fi dispozitivele principale.Copii le pot lua la școală pentru a avea pe ele carți electronice,iar acasa se pot juca pe ele fara probleme.Pentru parinți, vor înlocui laptopul iar accesul la internet care se va extinde considerabil le vor face foarte utile în orice situație.

Problema e la telefoane.Nu știu cum vor mai rezista actualele smartphone-uri în concurență cu tabletele.Aici pot fi doua căi:- ori să se reîntoarca la destinația de bază și să facă doar atât,lăsând astfel partea de „smart” tabletelor sau – după cum se vede la unele ca Samsung Galaxy Note, iși vor mari sensibil ecranul înlocuind cu totul tabletele care vor disparea.Aici ramane de vazut ce ne va rezerva viitorul.

3-Consolele și TV-urile.Eu cred că partea de gaming va fi făcută în viitor pe console.De aici și dispariția PC-urilor.Vor fi ușor de folosit iar odată cu apariția pe piață în urmatorii ani a cât mai multor „smart TV” accesul la internet și astfel la posibilitatea jucarii online vor face uitat calculatorul.Ne putem uita pe youtube,ne putem citi email-urile sau citi anumite site-uri.Multi oameni obisnuiti cam asta vor.Un acces cât mai simplu la orice.

Concluzie.Ne așteaptă vremuri interesante.Globalizarea vine peste noi și nu o putem opri.Fie ca ne place sau nu, mai devreme sau mai tarziu se va întampla.Personal voi regreta anumite lucruri dar nu pot face nimic sa schimb trendul.Asta dacă nu vine apocalipsa în 21 decembrie 🙂

Viitorul ar putea arată ca aici.V-ar plăcea?

 

 

Reclame

2 gânduri despre „Din trecut spre viitor

  1. Nu mi se pare foarte departe tehnologia din clip. Cred că ne obișnuim din mers. Nici nu avem timp să ne gândim dacă ne place sau nu. Mie nu-mi displace. Atâta timp cât tehnica nu are un efect distrugător asupra interacțiunii reale dintre oameni, e ok. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s