Brandul de țară

Îmi tot revine în minte lucrul ăsta.Un fel de gând care se tot repetă la anumite intervale.Hmm, care să fie brandul României?

Am tot vazut în ultima vreme fel și fel de solganuri,steme sau diferite logo-uri care încercau sa reprezinte cât mai bine țara.Dar cam toate au eșuat sau au fost destul de ineficiente, deși s-au băgat milioane de euro în promovarea lor.De ce?

Pentru că imaginea unei țări nu se poate schimba de azi pe mâine și în nici un caz prin astfel de manevre.Mentalitatea occidentalilor este greu de schimbat mai ales când prin presă se prezinta tot felul de cazuri în care sunt implicați compatrioți de-ai nostri.O mână de oameni strica imaginea milioanelor de onești care lucrează și ne fac cinste.Întotdeauna cazurile rele ies în față.

După părerea mea nu ar trebui să insistăm tot cu promovarea aceleiași mări Negre sau Carpaților.Deși aceștia din urma sunt frumoși încă suntem departe de infrastructura și dotările unor țări ca Austria,Italia sau Elveția.Iar vesticii si nu numai au nevoie de servicii de secol 21, nu de hoteluri și pârtii nemodernizate de pe vremea comunistă.

Aș propune ceva mai simpatic pentru brandul nostru de țară.Dracula încă se poate promova foarte bine…multele filme care se lansează avându-l ca personaj pe celebrul vampir ne poate aduce câțiva turiști.Dar pentru asta e nevoie de infrastructură bine pusă la punct și de locuri de vizitat cuprinse în niște tururi ale agențiilor de turism.

Eu as zice asa „Nothing to see here,it’s just Romania”       🙂

Voi ce ziceți,ce s-ar potrivi Romaniei?

Reclame

2 gânduri despre „Brandul de țară

  1. Pe cand incepusem sa citesc articolul, ma gandeam sa-ti raspund la intrebarea de la inceput. Raspunsul meu era…Dracula…inainte sa citesc la tine. Si chiar daca altii ar spune ca este cliseu,poate, uite ca nu este. Cand am fost in Asia singurul lucru de care stiau era Dracula…daca Bram Stocker ne-a facut onoarea in roman, noi macar sa-l dezvoltam…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s