Politicienii salvatori,DD și Oltchimul

Multă lume vede în Dan Diaconescu salvatorul Oltchimului a țării și în special a fiecaruia dintre noi.El vine pe lehamitea multora de actuala clasă politică și se vede un fel de „salvatore della patria”.Cam la fel cum s-a intamplat și cu Vadim și PRM în 2000.

Evident ca nu DD este salvarea țării cum nu cred că un om sau un partid poate fi salvarea unei națiuni.Politicienii sunt produsul poporului,noi îi votam într-un fel sau altul ca să ajunga pe funcții.Dacă vrem cu adevarat schimbarea va trebui să o cautam în noi înșine și mai apoi la ei.Noi trebuie să ne schimbăm fundamental gandirea și mentalitatea dar asta se poate doar în timp.Și aici mă refer la întregul țării nu neapărat la fiecare dintre noi.Nu sunt deloc adeptul dictaturilor militare după cum văd și aud destui oameni.Ei proclamă asta cu multă convingere.E cel puțin ridicol să ne gândim la asta ca la o soluție.Niciodată nu vom putea progresa prin dictaturi militare.

În fond partidele sunt formate din oameni.Mulți urăsc acum PDL ul din cauza multor nesimțțti și aroganți pe care i-a adunat Băsescu pe lânga el.Lumea nu mai vrea să-i vadă pe Berceanu,Udrea și alții ca ei din nou pe functii.De aceea cauta o alternativă și voteaza USL-ul sau PPDD ul după cum vedem.Deci nu,după parerea mea nici un partid dupa cum nici un om nu va putea salva țara.E contraproductiv să așteptăm salvatori.
Dar,fiecare este liber să voteze și să aleagă.Nu vreau să spun sau să indic nimanui ce să facă sau pe cine să pună ștampila.Tinerii care au murit în decembrie ’89 au facut-o și pentru pentru a avea aceasta libertate.Să ne bucurăm de ea.

Ideea postarii am luat-o de aici http://cezarmaroti.ro/de-ce-nu-dan-diaconescu/#comment-518

Fiind Duminică mă tot gandeam ce fotografie să postez.Și din câte am pus până acum chiar de cetatea Devei uitasem.

Telecabina Deva

Cetate Deva noaptea

Reclame

3 gânduri despre „Politicienii salvatori,DD și Oltchimul

 1. Ma bucur sa vad reactii la ceea ce scriu.
  Sunt de acord cu ce ai scris. Dar am o singura remarca. Nu cred ca poti sa discuti despre noi sau ei. Cine sunt noi, cine sunt ei? Politicienii sunt noi. Iar fiecare dintre noi e intr-un fel sau altul politician. La un nivel mai mic sau mai mare. Politica inseamna in primul rand rezolvarea problemelor comunitatii/societatii. Si din punctul asta de vedere toti suntem politicieni. Sau ar trebui sa fim. Fie ca decidem impreuna cu vecinii sa avem o zi de curatenie pe luna pe strada noastra. Sau daca decidem sa ne punem un interfon la intrarea in bloc ca sa ne simtim mai in siguranta. Sau daca decidem cu colegii de clasa sa cumparam cadouri profesorilor cu ocazia sarbatorilor de iarna si pentru a le arata recunostinta noastra. Toate astea sunt decizii politice, care influenteaza o comunitate mai mica sau mai mare.
  „Politicienii sunt produsul poporului,noi îi votam într-un fel sau altul ca să ajunga pe funcții.Dacă vrem cu adevarat schimbarea va trebui să o cautam în noi înșine și mai apoi la ei.”

  • E adevarat ca fiecare putem fi politicieni la nivelul nostru.Eu nu sunt adeptul neimplicarii,eu personal am votat de fiecare data dupa ce am implinit 18 ani,si nu-mi place sa vad ca multi asteapta un salvator in ploitica sau nu numai pentru a le rezolva problemele.Dar respect opinia fiecaruia chiar daca voteaza sau nu.Intr-un fel da,noi suntem ei.

   • Fă mai mult decât doar să votezi. Implică-te mai mult. Rezolvă problemele din jurul tău. Sau măcar încearcă.
    Vom evolua doar dacă vom gândi cât mai mulți dintre noi așa. Și ne vom implica în rezolvarea promlebelor din comunitatea noastră. Nu trebuie să fim egoiști și să ne intereseze doar casa sau apartamentul nostru. Trebuie să colaborăm cu vecinii. Și în acest fel vom avea toți o viață mai fericită.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s