Ce este arta?

Sunt multe definții ale artei,de la „Arta este o expresie a imaginației nu o duplicare a realitații”(Henry Moore-sculptor) sau „Folosirea abilitaților și imaginației pentru a crea obiecte estetice,medii sau experiențe care pot fi împărtașite altora”.Dar cel mai mult mi-a plăcut expresia „Pentru ca ceva să fie artă nu trebuie să aibă un scop în sine sau vreo funcționalitate în afară de acela de a fi artă”.Cu alte cuvinte o mașină nu poate fi considerată artă.E creata cu un scop,de a te duce din pt A in pt B.

Vedem că imaginația apare in multe definiții așadar multe creații se pot încadra aici.De la scris,pictură,muzică,teatru sau film pana la unele ca -arta culinară,modă,amenajare gradini sau amenajări interioare,mobilier chiar si automobilele.Si aici vin eu sa întreb:putem considera bucătăria o artă?Până la urma are un scop,acela de a fi mâncata.Sau tot așa putem considera tablourile acelea de le vedem prin piețe ca nefiind artă, pentru că sunt facute nu de niște artiști,ci de niște oameni care au ca scop vânzarea lor și obținerea unui profit.Și o putem ține tot așa.

Ce parere aveți?Care definiție o gasiți potrivită pentru a descrie arta?

Azi fiind duminică o sa pun o fotografie realizată de Ken Rockwell(un fotograf american) căruia i-a adus numeroase premii.Are o structură foarte puternică, un contrast superb între lumină și întuneric, între zidurile roșii și albastrul cerului.

Reclame

6 gânduri despre „Ce este arta?

  1. Eu am sa-l citez pe Castelar, caruia ii dau mare dreptate, care spune asa ” Idealul adânc simţit şi exprimat frumos – iată arta! ” – deci, arta poate fi in orice realizare frumoasa.
    Iti doresc o duminica minunata, relaxanta si racoroasa! 🙂

  2. Arta poate fi orice atata timp cat tu crezi in creatia ta,atata timp cat vezi arta in ceea ce faci,atata timp cat reusesti sa transmiti ceva mai departe.Nu trebuie sa fie altceva decat ce a fost creat,nu trebuie sa aiba sau sa nu aiba un scop sau o functionalitate,nu trebuie sa fie sau sa nu fie diferit de ce s-a mai creat,etc.Sufletul,emotia,increderea si mesajul creatiei tale fac din ea arta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s