Specialiștii si experții

Pare că avem o țara de specialisti, in orice,iți dau fel și fel de sfaturi de cele mai multe ori contrare cu parerea ta sau cu ce ai cumpărat.Iți iei de exemplu un laptop Toshiba.Vine un cunoscut si-ti spune ”domle’ laptop de asta ti-ai luat?e cel mai prost,e varza…ai dat banii degeaba.Trebuia sa-ti iei Asus,ca are un vecin si mi a spus ca e bun,ca nu are nici o problema la el”.Și tot așa.

Despre asta vreau sa vorbesc azi.Am vazut destui așa zis „experți” care veneau la cumpăraturi sa dea sfaturi celui care voia sa-și cumpere câte ceva.A venit cineva de la Alba-Iulia pana la Deva ca sa-și cumpere un anumit model de laptop Dell.Pe stoc atunci nu era in magazin,am incercat eu sa-i explic faptul ca avem alte modele la oferta,mult mai bune ca și configuratie decat acel model vrut de persoana respectiva.Dar degeaba, pentru ca a vorbit el cu „expertul” si i-a spus ca acela e cel mai bun.Si a plecat din magazin fara sa cumpere nimic chiar daca a bătut atâta drum cu mașina.

Un alt exemplu.Vine unu cu o configurație scrisa pe hârtie de un „specialist” și-mi zice:

-Aș vrea un calculator cu Pentium 5 bla bla…

-păi stai așa ca Pentium 5 nu exista doar pana la P4 au fost.Acum avem ceva mai performant, de generație mai noua Core 2 Duo(la acea vreme)…dupa ce sta și se gândește:

-As vrea totuși P5, ca așa mi-a spus mie Adi.Că el e specialist in calculatoare și de astea.

L-a sunat pe specialist și mi l-a dat mie la telefon sa vorbesc eu cu el și să-l lămuresc despre ce e vorba.Dar tot nu am reușit.Așa ca a plecat omul sa caute in alta parte calculatoare mai performante cu Pentium5.

Ca o concluzie.Cel mai bine e sa vă documentați voi inainte de a face o asemenea investiție.Sunt mulți bani în joc pe care puteți sa-i pierdeți.Sau daca apelați la un prieten sau cunoscut,asigurați-va că realmente se pricepe cat de cat la domeniul în care îi cereți sfatul.

 

Reclame

4 gânduri despre „Specialiștii si experții

  1. astia te enerveaza cel mai mult…eu la toti astfel de „experti”cu zici tu le zic ceva,ce nu pot zice aici si imi vad de treaba mea.de la un timp am inceput sa stiu cate putin din toate si oarecum ma descurc si niciodata nu apelez la vreun „expert” defapt…ei nu sunt experti si-ar dori sa fie experti.oricum sunt niste oameni care se mandresc cu ce nu au.

  2. 🙂 🙂 🙂 eu mă gîhdeam că „experți” de acest gen mă înconjoară numai pe mine! 🙂 Acum sunt cu inima-npăcată! ei sunt peste tot! cred că cel mai bine ar fi să ai propriul cap pe umeri și să o faci așa cum crezi de cuviință – iar de criticat poate fiecare! 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s