Contrast static vs contrast dinamic

Pentru ca am lucrat in domeniul vanzarilor de electronice si electrocasnice vreau sa vorbesc putin despre acest lucru pentru ca am vazut multa lume nedumerita,prost informata si care da banii fara se fie putin atenta.

Asadar contrastul este diferenta de luminozitate dintre cel mai luminos punct afisabil pe un ecran si cel mai intunecat. O rata a contrastului de 1000:1 inseamna astfel ca punctul cel mai alb este de 1000 de ori mai luminos decat cel mai negru.

Contrastul static  este contrastul real al unui dispozitiv electronic Acesta măsoară raportul dintre partile albe şi partile negre ale imaginii pe care un ecran le afiseaza la un moment dat.Se masoara cu ajutorul unei grile de 16 patrate alternative albe-negre, iar media luminii emise de patratelele albe este impartita la media luminii emise de patratelele negre pentru a afla valoarea contrastului.

Contrastul dinamic  este raportul dintre cel mai intunecat negru si cel mai luminos alb pe care il poate afisa un ecran, dar nu în acelasi timp, pentru că niciun display nu poate afişa aceste două valori extreme simultan.Asadar este o valoare maxima posibila masurata in anumite conditii,de fiecare producator.Si aici e cheia.Fiecare isi face aceasta masuratoare dupa propriile metode fara a fi un standard foarte clar.De obicei televizoarele cu un procesor de imagine mai avansat vor avea si valori mai mari ale contrastului dinamic.

Am vazut in ultimii ani o promovare excesiva a contrastului dinamic.De multe ori pe etichetele produselor nu scrie intotdeauna ce contrast este.Doar cifre mari, gen 1.000.000:1.Si sigur ca un client neinformat pus in fata a doua televizoare,unul cu un contrast real afisat de 800:1 si cel de langa el cu un contrast de 500.000:1-invariabil il va alege pe cel cu valoarea mai mare.Am patit de multe ori asta,si oricat le as fi explicat eu tot pe acela il alegeau chiar daca in multe cazuri era mai prost decat celalalt.

Concluzie.O documentare atenta va face mai usoara luarea unei decizii de cumparare.V-eti fi mai multumiti pentru ca celor care vand le va fi mai greu sa va tepuiasca,ba poate v-eti ramane si cu niste bani in plus pentru ca ati cumparat un produs mai ieftin si la fel de bun.Sunt atatea metode de informare acum incat nu merita sa cadeti in aceste capcane.Sau puteti sa intrebati un prieten care se pricepe.Sau un „specialist”. Dar despre specialisti si experti in postarile viitoare.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s